Bericht van Linden Labs 29-8-2017

Hoi daar,

ik kreeg vandaag een email van Linden Lab (velen van ons met een geverifieerd email adres ook) en dacht:” laat ik die eens vertalen voor jullie”.
Het is altijd fijn om te weten wat de Lindens zoal doen buiten alle onderhoud en reparaties waar menig op moppert.
Ik weet niet anders en al baal ik wel van een vandaag instabielere Second Life dan dat die gister was, ik doe het er mee omdat in die ruim 10 jaar dat ik in SL woon het echt erger is geweest dan wat we nu meemaken. Uiteindelijk komt het altijd weer goed, ook al duurt het soms wat langer dan de andere keer. Elke verbetering heeft nu eenmaal zijn kinderziektes.

Maar goed, de vrije vertaling van de mail die Linden Lab vandaag verstuurd heeft:

Beste Second Life Residenten,

Het is een geweldige zomer bij Linden Lab. Second Life vierde zijn 14de verjaardag en kort daarna opende we Sansar’s Creator Beta voor de wereld.
Tevens zijn we erg blij aan te kunnen kondigen dat we een aantal investeringen in Second Life en zijn gemeenschappen gaan doen. Deze zijn onder andere bij onze technische ondersteuning, klanten ondersteuning, betaal systemen en upgrades en klantenonderzoek.
We hebben vele miljoenen gebudgetteerd (Amerikaanse Dollars, niet Linden Dollars…) voor het komend jaar om Second Life nog beter te maken en we houden iedereen op de hoogte van de verbeteringen als we ze invoeren (of er voor).

De bereikte mijlpaal deze zomer heeft ons allemaal een kans gegeven te kijken naar hoe sterk de Second Life gemeenschap is, wat een ongelooflijke geschiedenis Second Life tot nu heeft geschreven en dat er een waanzinnige mooie toekomst voor de virtuele wereld en zijn Residenten ligt.

Meer dan 14 jaar hebben jullie mooie ervaringen gemaakt, zijn er vele diverse gemeenschappen ontstaan, dierbare relaties, een bloeiende economie, prachtige kunst, geweldige evenementen en allerlei wonderbaarlijke creaties.
Jullie hebben deze wereld gemaakt, en wij zijn er trots op  het platform en de gereedschappen te kunnen geven zodat jullie dit kunnen doen. Wij van Linden zijn elke dag opnieuw verbaasd te zien wat jullie hebben gecreëerd en we willen jullie laten weten dat we jullie inzet en liefde voor Second Life delen.

Hier zijn een paar dingen die jullie al snel van ons kunnen verwachten:

 • We zijn hard aan het werk om de Second Life infrastructuur te upgraden en te verhuizen naar de cloud. Dit brengt een hoop mogelijkheden voor Residenten met zich mee. Tevens geeft het ons, als team, de mogelijkheid, buiten alle vele andere zaken, om Second Life beter werkend te maken voor Residenten over de hele wereld. Ook kunnen we nieuwe producten introduceren met een flexibelere prijs.

 

 • We werken aan verschillende functies om de waarde van Premium-abonnementen te verhogen. Nog onlangs maakte we het mogelijk voor Premium Residenten om met voorrang toegang te krijgen tot bijna vol evenementen. Binnenkort hebben we weer geweldig nieuws voor onze Premium Residenten.

 

 • We bouwen aan een serie geweldige extenties voor Windlight (codenaam EEP!), dit geeft waarde en flexibiliteit. Deze Windlight settings zullen dan ook verhandelbare onderdelen zijn.

 

 • We zijn bezig met een extensie aan het animatie systeem (codenaam: Animesh) dat er voor zorgt dat non-avatar objects de betere en sterkere skelet animaties die we vandaag de dag bij de avatars zien, kunnen gebruiken. Ook staan er meer veranderingen voor creators en verkopers geplant later dit jaar.

 

 •  Ook komen er nieuwe ervaringen en evenementen aan. Een geweldig nieuw grid-wide spel wordt binnekort gelanceerd! Het team kan haast niet wachten om de details met jullie te delen, nog een paar daagjes dan is het zover. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een geupdatet Halloween Haunted Tour met nieuwe spooky geweldige events om dit te vieren.
  En om absoluut niet te vergeten, we worden volgend jaar 15 jaar – SL15B baby! Dat is echt een ongelooflijke mijlpaal en we kijken er naar uit om met jullie samen te werken  om een geweldig feest te maken.

 

Lang leve Second Life en lang leve het creatieve proces in de geweldige werelden die jullie hebben gemaakt. Dank jullie wel voor het vullen van Second Life met jullie creaties en gemeenschappen de afgelopen 14 jaar. Op naar vele, vele jaren erbij.

Met vriendelijke groet,

Ebbe Linden, CEO & het Second Life Team

Bron: Originele mail van Ebbe Linden

Fotoshoot bij Skip Staheli

Zo ongelooflijk blij verrast met deze foto!
 
Ik had de veiling gewonnen met SSL, eigenlijk was het een geintje, Ik tegenover Robbie opbieden. Skip is het meer dan waard zei iedereen steeds en ik dacht alleen maar… al zou mijn bijdrage maar een klein beetje kunnen meehelpen in onderzoek en ondersteuning bij kanker dan is dat mooi.

Skip kon ik niet, zijn foto’s ook niet.

In de laatste 3 seconden kaapte ik de veiling voor Robbie zijn voeten weg. Wat een lol hadden we, ja ik rolde bijna van de stoel af en ik denk met mij nog wel een paar mensen.
Van Quistis kreeg ik een box en zij sprak met Skip verder af dat we zouden gaan contacten met elkaar.
Met Skip zijn partner Delinda ben ik in de loop van het voorjaar begonnen contact te gaan leggen en hebben we een definitieve afspraak gemaakt.
 
In mei was het dan zover, ik was harstikke zenuwachtig, nog gekeken of mijn avi in verhouding was, mijn oren en ogen recht. Je kent het wel dat gesleutel aan jezelf (waarvan we allemaal wel zoiets hebben van kon dat in rl ook maar), welke kleren aan, welk kapsel, past alles wel bij elkaar etc. en na een laatste inspectie samen met Stellie was het zover.
 
Ik kreeg een tp van Skip en we kletste gezellig over van alles en nog wat en Skip maakte intussen foto’s.
Na een poosje zei hij dat het goed was en dat hij me zou contacten zodra hij ermee klaar was.
 
Vandaag werd mijn wachten en geduld meer dan beloont, ik zag een mailtje met een download. Dus snel gedownload en gekeken…. en toen viel ik bijna van de stoel, zag dat ik het was maar jeetje…. sprakeloos.
Ik kan nu ook zeggen dat ik Skip ken en ook dat het meer dan waard is! Als je een fotoshoot overweegt dan kan ik Delinda en Skip meer dan aanbevelen.
Mega trots op de foto en super blij dat ik met mijn bijdrage een beetje kon helpen met onderzoek en ondersteuning bij kanker.
Toya Bailey~Precious little butterfly…..
Liefs,
Toya

Second Life Email Verificatie

Sinds afgelopen week lees je het in vele groepen en wordt je bij het inloggen in Firestorm gevraagd om je email adres te verifiëren in je Second Life account. Waarom is dat eigenlijk?

In Second Life zijn er veel groepen, merken, objecten, maar ook offline berichten c.q. IM’s etc. die jou via een email bereiken.
Meestal heb jezelf aangegeven dat je dat graag wilt dus is er ook geen probleem mee.
Waar wel een probleem mee is is dat veel mensen hun email adres al dan niet bewust foutief hebben opgegeven met als gevolg dat er via de servers van Linden Labs veel mail verkeer gaat dat niet aankomt. Deze verstuurde mail geven error waardoor ze mogelijk ten onrechte als spam worden weggeschreven door diverse spam detectors en netwerk providers (Ziggo, KPN etc.) en dus geblokkeerd worden.

Om dit probleem op te lossen is Linden Labs bezig om alle foute email adressen te verwijderen. De komende maanden zal dit plaats vinden. Email adressen die niet geverifieerd zijn zullen geen email meer kunnen ontvangen uit Second Life.

Uiteraard willen we wel mail blijven ontvangen van Second Life en Linden Lab en daarom moeten we ons email adres dus verifiëren.
Dit doen we op de volgende manier:

 1. Je gaat naar www.secondlife.com
 2. Je logt in
 3. Je gaat naar account
 4. Je kiest daar in het rijtje Change Email Adress
 5. Je ziet daar je email adres staan met allerlei sterretjes erin en daar achter staat Verify of Verified zoals op onderstaande plaatjes
 6. Zie je Verify staan dan klik je daar met je muis op en krijg je een notificatie dat er een mail naar je email wordt gestuurd met een aanklik link
 7. Je gaat naar je opgegeven Email adres en klik die link aan en dan wordt je doorgestuurd naar je Second Life account en zie je staan dat je Email adres verified is
 8. En klaar ben je.

Heb je meerdere avatars en meerdere Emailadressen in gebruik dan zal je dat dus voor al die verschillende accounts moeten doen om  Email te kunnen blijven ontvangen van Second Life.

Ik zeg ==> Doen even om problemen te voorkomen omdat berichten je niet meer bereiken 😉

Wil je het Originele bericht lezen dan kan dat  bij ==> Linden Labs
En Second Life’s beroemste blogger ==> Inara Pey heeft er ook een blog over geschreven.

Verified en klaar

~ Liefs,
Toya ~

 

 

 

 

Nieuwe Ogen

 

Zie ik zomaar ineens een bericht op Facebook voorbij komen over nieuwe ogen met een Catwa Applier hud van Euphoric.
En ja je raad het al, mijn aandacht was getrokken en toen ik het vervolg bericht op Facebook voorbij zag komen dat de ogen klaar waren en in de verkoop was ik onderweg om ze op te zoeken in de shop van Euphoric op SecondLife Marketplace.

Zelf heb ik al heel lang ogen van Ikon , volgens kenners de mooiste mesh ogen in Second Life. En ik moet zeggen, ja ze zijn echt super mooi en je hebt erg veel verschillende mogelijkheden bij Ikon.
Maar ja, nieuws proberen wil ik ook wel en ik was toch al bezig dus dit kon er ook nog wel bij 😉

Ikon

De ogen zijn een beetje prijzig dus wil je de gok niet nemen doe dan eerst de Demo aanschaffen zodat je kunt kijken of het iets is voor je.

Na het uitpakken zag ik in het mapje verschillende zaken staan.

Het mapje van Euphoric

Eerst de Catwa  Catya ogen  ingedaan en de Ikons in het nachtkastje gelegd en toen de Hud aangedaan.
Eerste wat me opviel was dat de Catwa Catya ogen best achterin de kassen liggen en ik kreeg ze op geen enkele manier goed dus maar zo gelaten en eens gekeken wat de Applier deed. Je kan kiezen welk oog je kleurt dus dat was wel grappig.

Catwa Catya ogen met Applier

In het mapje zitten ook gewone mesh ogen dus de Catwa Catya ogen in een doosje gedaan en ver weg gestopt en de mesh ogen van Euphoric ingedaan. Oeps dat zat niet helemaal goed, eerst even editten. Het fijnste is als je ze tegelijk in edit neemt. Je klikt eerst met rechts op het ene oog en in het taart menu kies je edit. Dan druk je shift in en selecteer je het andere oog erbij. Dan kun je ze tegelijk op de juiste positie plaatsen. Met het rode pijltje schuif je ze zo in de oogkassen.

 

De Catwa Applier had ik intussen al af gedaan want daar kon ik de Euphoric mesh ogen niet mee aanpassen. Er zit apart een Color Hud bij voor de mesh ogen. Bij deze HUD kan je niet kiezen voor ene oog blauw en andere bruin maar dat mag de pret niet drukken. De ogen zijn standaard groen. Na even getest te hebben heb ik mijn blauwe kleur gekozen en ik moet zeggen dat ze eigenlijk wel mega gaaf zijn. En met die 8 kleuren hud kun je een eind vooruit.

 

Ik heb ook even het verschil bekeken tussen de Ikon en Euphoric en ben eigenlijk wel benieuwd welke jullie nu mooier vinden.

Links Ikon, Rechts Euphoric

 

Liefs,
Toya

Serious 2th Life 2016

Sinds een aantal jaar wordt er in Second Life door een groep mensen meegedaan met 3FM Serious Request. In RL staat er 1 maal per jaar een glazen huis ergens in Nederland en in Second Life wordt daar dus ook aan mee gedaan.
Er is een Glazenhuis er zijn optredens, sponsors, DJ’s, Hosten, Veilingen, ludieke acties etc een week lang. 24/7, dus zonder onderbrekingen, staat een heel team klaar om het samen met de bezoekers tot een succes te brengen.

Begin 2016 is besloten door de organisatie in Second Life dat er verandering moest komen. Het was moeilijk want je weet dat er mensen overal ter wereld zijn die een stukje extra hulp kunnen gebruiken, toch is de knoop door gehakt en werd er besloten om elk jaar een ander doel in Nederland te kiezen. Een doel dat uiteindelijk ook wereldwijd voor hulp kan zorgen.  Zo zou bijna iedereen tevreden kunnen zijn.
Er werd besloten dat het eerste doel het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds – voor onderzoek naar kanker, medicatie, verzorging en hopelijk genezing ooit) zou worden.
Het tijdstip (december) was ook niet altijd gunstig dus werd besloten het event naar November te verleggen.

Er werd kritisch naar gekeken, mensen waren het er wel over eens maar wisten niet goed wat ze ervan moesten verwachten. En er was vaak een stilte, geen nieuws of bericht, waardoor het nog niet ging leven onder de mensen.
In de aanloop naar het evenement gebeurde er echter wel veel, maar meer op de achtergrond. Scripters waren bezig met nieuwe systemen, artiesten, DJ´s, Hosten, Sponsors werden allemaal benaderd. Dit gaat niet altijd vlekkeloos. De scripters moesten testen, dingen die niet altijd goed werkten tijdens de test momenten. Er werd een nieuwe website gemaakt, ook daar gingen een paar keer dingen mis.

Maar uiteindelijk komt altijd alles goed. De datum werd gelanceerd, 26 november 2016, en langzaam werd er meer en meer bekend. De sponsor items werden geplaatst, sneak previews van de sim gepost, vergaderingen gehouden, geluids testen gedaan door de DJ’s die zeker wilde zijn dat alles goed werkte, de stream getest, ja de spanning kwam weer helemaal terug.

 

Ik zelf ben als DJ erg slecht met techniek, er gaat altijd iets mis en hoe het op te lossen blijft altijd een uitdaging. Daar zat mijn grootste spanning, maar ik had voor deze actie wel een mooi nummer gevonden en voor mij was dit nummer het helemaal. Al een paar keertjes geïntroduceerd tijdens mijn shifts in Club Bash maar met SSL (Serious 2th Life) wilde ik hem zeker een paar keer gaan draaien. Dat werd uiteindelijk ook gisteravond een verrassing voor mij.

26 november 2016 was het dan zover. Wat niemand wist was dat deze week een emotionele reis voor bijna iedereen zou gaan worden. 3FM SR was altijd al emotioneel maar deze nieuwe reis zou de boeken in gaan als een om nooit meer te vergeten.

De opening was geweldig en ik was enorm vereerd dat ik samen met Edwin en Quistis de opening mocht doen. Er kwamen in die week erg veel mensen, bekende en nieuwe gezichten, ik heb de meest absurde tot super mooie nummers voorbij horen komen. DJ’s die belaagt werden met K3 en carnavals nummers. Elke dag was er wel een leuke actie die iedereen wel kon mee doen zoals bijvoorbeeld een pyjama dag of een hoedjes dag.

De Opening van Serious 2th Life 2016

Deze week staat garant voor weinig slaap, pc aan zodra je wakker bent en uit als je echt niet meer kan. RL weet dat je deze week niet goed aanspreekbaar bent, dat je focus ergens anders ligt, waar je je hart en ziel in stopt zodat je uiteindelijk met trots en schor van emoties kan zeggen… ‘Ik mocht dit meemaken, onderdeel zijn van, we hebben het gedaan, met elkaar’, om vervolgens een paar dagen in dat emotionele gat te blijven en langzaam weer terug te komen op aarde.

Deze emotionele reis begon voor mij op het moment dat ik hoorde welk doel er was gekozen. Mijn eigen moeder heeft sinds ruim 2 jaar terug de diagnose Kanker en er is geen genezing mogelijk. Hoelang we hebben weten we niet, dat weet je nooit, maar ja je leeft er wel mee. Elke dag ga je naar bed met de gedachte heb ik morgen nog een moeder, elke dag wordt je wakker met de gedachte dat de telefoon niet is gegaan en dat je weer een dag erbij hebt gekregen. Kanker doet dat met een mens en dat bleek tijdens deze week nog eens extra.
Veel mensen kwamen die week in mijn IM en vertelde hun verhaal. In een privé gesprek vertelde ik dat het ongelooflijk is dat je weet dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt maar dat je hier op ons SL plein weet dat er 2 op de 3 mensen zijn die er mee te maken hebben, hetzij zelf of als ‘toeschouwer’ omdat je partner, kind, ouder, broer/zus, andere familie en/of vrienden ermee te maken hebben. En dan weten dat er mensen dus bij zijn die het niet durven/willen vertellen. Dat had een gevolg die ik nooit had zien aankomen en de week was definitief omgezet in een waardevolle, emotionele rollercoaster waar ik de regie voor mijzelf niet meer in had.

 

Uiteindelijk is deze week afgesloten en het gedoneerde bedrag was enorm hoog, we schrokken er allemaal van en het geeft ook aan hoe ontzettend het leeft, hoe mensen dagelijks met o.a. deze ziekte te maken hebben en we allemaal weten dat we hopen op ooit een totale genezing van kanker. Dat we kunnen zeggen dat was een ziekte van toen maar we hebben hem overwonnen.

Het totaal gedoneerde bedrag!

Intussen is het geld overgemaakt naar het KWF en is er een mooie bedankbrief van het KWF terug gekomen. Gisteravond 18 februari 2017 is de laatste avond voor SSL editie 2016 afgesloten met de Top 25 meest aangevraagde nummers en met gepaste trots mag ik zeggen dat mijn gekozen nummer de nummer 1 was die aangevraagd was.
Namelijk 31 keer en heeft L$ 8085 opgebracht.
Aan SSL 2017 wordt alweer gewerkt, de eerste evaluatie vergaderingen zijn al geweest, de eerste uitdaging is gisteravond ook alweer vastgelegd en gaat ook al de boeken in vanwege het donatiebedrag. Maar daar hoor je later meer over via de site van SSL waar je uiteraard van alles terug kunt lezen en horen.

Ik hoop met de volgende editie weer mee te mogen doen, hoop iedereen in gezondheid terug te mogen zien en sluit af met mijn Anthem van SSL editie 2016.

Scars to your Beautifull, Let me be your Mirror, Oh YOU are Beautifull, You should know you are Beautifull Just the way you are, You don’t have to Change a Thing,
The world could change it’s Heart, We are Stars and we are Beautifull, Smile, just Smile…..

Liefs,
Toya

 

Bento

 

Nadat ik me jarenlang vast gehouden had aan mijn uiterlijk werd het toch echt tijd om mee te gaan met de tijd. Een avi van 2007 is beetje out of date als zelfs LindenLabs aan Newbies een prachtige basis avatar geeft. Veel kleding werd ook al gemaakt voor de mesh bodies.
Ik had al veel gehoord en een mesh body was dus echt de nieuwe stap voor mij. Na veel luisteren en lezen over Slink, Belleza, Hourglas, The Mesh project (TMP) en Maitreya,  heb ik van Maitreya de body Lara aangeschaft. De doorslag voor Maitreya was dat je heel belangrijk van alles kon aanpassen en de HUD van Maitreya Lara veelzijdig is. Dat wende al heel snel en ja dan wil je niet anders, zoveel mooier en geen gekke hoeken meer. Kleding dat super om je avi heen zit  Dat was echt een groot verschil. Ik had dat al met de handen en voeten van Slink ervaren dus deze stap was een logisch gevolg. Hallo 2015!

 

Ik heb afgelopen jaar dan uiteindelijk ook de stap naar een mesh hoofd gemaakt. Na veel demo’s werd dat Catwa Jessica. Wat mooi zeg, alleen je kon niet heel veel aanpassen dat was wel weer een min punt. Toch was ik erg tevreden. De gezichts animaties bij het hoofd zijn erg leuk maar je kan die ook nog eens met een ruim 500 animaties add-on uitbreiden. Daar hangt dan wel weer een behoorlijk prijskaartje aan maar als je meer animaties wilt betekent dat dus nog een keer die knip openen. Bij het nieuwe mesh hoofd moest nu wel een totale nieuwe skin omdat mijn oude skin niet matchte met mijn hoofd en er geen applyers voor het hoofd te koop waren van mijn oude skin en daar ga je je erg aan ergeren. Dus een totale nieuwe skin bij de Skinnery ook nog gehaald. En als klap op de vuurpijl ook nog Mesh oren.
Bij een Mesh hoofd hoort uiteraard ook andere make up omdat de make up voor een standaard avi hoofd uit layers bestaat, dus was het veel struinen naar wenkbrauwen, ogenschaduw, lippenstift en nagellak. Lange leve Secondlife Marketplace. Met de juiste applyers kom je een heel eind. Wel opletten dat je voor het juiste Mesh hoofd koopt anders heb je toch een probleempje, kwam ik dus achter. Hallo 2016!

Maar intussen deed Bento ook zijn intrede, de Secondlife viewer en later in 2016 ook Firestorm viewer werden Bento ready gemaakt.
Bento is mesh maar dan gemaakt alsof je botten hebt. Een Bento lichaam is er op dit moment nog niet beschikbaar maar dat zal niet zo heel lang meer gaan duren.
Bento hoofd en handen zijn er echter wel en nadat ik een filmpje en blog gelezen had van Strawberry Singh was ik om. Ik heb Catwa Catya gehaald en bij Vista Animations heb ik de handen gekocht. Beide wederom niet goedkoop en de animatie hud van Catwa Jessica kon niet bij Catya dus daar ging de knip weer leeg. Maar wie mooi wilt zijn ….

Je kan een Bento hoofd gelukkig weer veel meer aanpassen dan bij de Statische Mesh hoofden waardoor je het weer veel meer eigen kan maken. Ik vind de ogen mooi maar die hebben als minpunt dat je ze juist weer niet goed kan aanpassen waardoor iedereen wel een beetje dezelfde ogen heeft, hopelijk komt dat in de toekomst met updates wel. Er zijn verschillende Bento hoofdjes al te koop voor mannen en vrouwen van Catwa maar ook Lelutka, Genesis Lab en zo nog een heel rijtje ==> Bento Mesh hoofdjes .
Het vormen van je gezicht is even een secuur werkje en ik ben er ook nog niet helemaal mee klaar maar het resultaat is al goed vind ik zelf dan 😉
Gelukkig kun je de make up wel gewoon blijven gebruiken voor je Bento hoofd, tenminste, als je niet van merk veranderd bent.

Bento vraagt ook om andere dans en beweeg animaties dus daarnaast heb ik een nieuwe AO aangeschaft zodat alles goed bleef samenwerken. Ja geen half werk dus. De AO is ook van Vista Animaties. Zeker een enorme aanrader. Hallo 2017!

Het wachten is dus nu op de Maitreya Bento Body zodat ik helemaal up to date ben en dan gaan we verder met de outfits zoeken die Bento ready zijn. Mijn sieraden heb ik al aangepast want ook die moesten Bento ready zijn omdat ze nu mee moeten gaan in de spontaan bewegende vingers, lippen, wenkbrauwen en ogen. Ik ben er erg blij mee, mijn knip wat minder maar Second Life is in een enorme beweging en ik geniet daar erg van nadat het zo lang leek alsof er niets gebeurde meer in de ontwikkelingen van Second Life.

Liefs,
Toya

Best Friends Forever

Vrienden in Second Life, ja die bestaan echt.
In de verstrijkende tijd zie je veel mensen komen en gaan. Zie je mensen die Second Life echt als niets meer dan een spelletje zien.
Maar er zijn ook mensen die teleurgesteld Second Life verlaten. Omdat ze door iemand of meerdere mensen als spel werden gezien.

Heel erg triest vind ik dat als dat gebeurt, en ja ook ik ben de afgelopen jaren vaak op mijn hart getrapt door verschillende mensen.
Echter heb ik ook het geluk wel gekregen om lieve en mooie mensen te mogen ontmoeten. Sommige mensen zijn zeer dierbare vrienden geworden ook al hebben we mekaar soms of nooit in Real Life ontmoet.

Bij hun kun je jezelf zijn, zonder gedoe en zonder dat er dingen van je verwacht of verlangt worden behalve dat je jezelf bent. En ja ook in Second Life kun je dat ervaren.

Mijn BFF zal ik binnenkort eens voorstellen.

~ Liefs van Toya ~

 

Shop Events

FaMeshed, Uber, The Arcade, Chapter Four, Fantasy Fair, Mens Dept, Kustom9, Collabor88 zijn zomaar de meest bekende Shop Events in SecondLife.
Deze events zijn beperkt geopend (ongeveer 3 weken maximaal en verschilt per event). Zeer gerenomeerde designers brengen hier de meest prachtige creaties uit.

Het is ook altijd een drukte van belang de eerste dagen, vaak duurt het dan ook een poos eer je op de sim kan komen. Maar dan is het ook echt wel feest.
Vergeet niet om je virtuele knip gevuld te hebben, niet vanwege de bedragen die gevraagd worden maar omdat je echt akelig hebberig wordt van al dat moois.

Als ik kijk naar mijn inventory hoe die afgelopen weekend weer aangevuld is dan schrik je je rot maar blij dat ik ermee ben hahahaha.
Je ziet ook steeds meer verbetering in de mesh items. Kleding dat gedetailleerder wordt, objecten die ‘schandalig’ gedetailleerd en mooi zijn en minder prims bevatten.
Als je beetje bij wilt blijven is het zeker een aanrader om een of al deze events te bezoeken. Zo vind je ook weer leuke nieuwe shops omdat er altijd wel een nieuwe designer bij zit.

Om op de hoogte te blijven kun je je op Facebook, Flickr, Pinterest en Twitter abonneren bij verschillende groepen maar ook Inworld kun je dat doen alleen kost dat weer een groep en als je daar net als ik geen van over hebt zijn deze opties echt heel goed en kun je ook meteen de plaatjes erbij bewonderen om in de stemming te raken.

Hier zijn een aantal Landmarken naar diverse Events. Hou in de gaten dat een aantal (nog) niet geopend zijn en een aantal wel geopend maar dat de sims vol kunnen zijn.
Veel shop plezier 😉

The Arcade http://maps.secondlife.com/secondlife/The%20Arcade/67/132/32
FaMESHed  http://maps.secondlife.com/secondlife/FaMESHed/153/124/3493
Kustom9  http://maps.secondlife.com/secondlife/Mingle/125/75/26
Uber  http://maps.secondlife.com/secondlife/Uber/138/129/27
Collabor88  http://maps.secondlife.com/secondlife/8%208/62/204/1089
The Mens Dept  http://maps.secondlife.com/secondlife/TMD/122/182/22
Chapter Four http://maps.secondlife.com/secondlife/Dreamlove/87/132/1236

Een nieuw jaar brengt nieuwe stappen voor mij als DJ in SecondLife

Afgelopen 2014 heb ik een aantal knopen door gehakt na Serious Request in SecondLife 2014. Wat een super feest was dat weer. Met mekaar en voor een ander die we niet kennen, die geen naam heeft maar die we wel een helpende hand konden bieden. Serious Request staat voor zo ontzettend veel, saamhorigheid, inzet, gezelligheid, gekkigheid en meer dat ik niet onder de juiste woorden kan brengen. Emoties gaan alle kanten uit.

Sinds een half jaar draai ik  alweer twee keer in de week en dat bevalt heel goed echter had ik niet meer het gevoel op de juiste plek te zitten bij de Jukebox. ClubNL was er mee gestopt maar ik draaide als enige nog wel op woensdagochtend via de Jukebox. Intussen werd ik door Quistis Shippe, de eigenaresse van The Quest Qlub een paar keer gevraagd of ik ook bij haar wilde komen draaien. Daar heb ik lang over na gedacht. Het willen was er wel maar het is toch eng als je je vleugels gaat uitslaan. Wat sta je te wachten? Wat voor mensen komen er? Kan ik nog gewoon mezelf blijven? Wat voor Club is het? Enz. Ik wilde niet in een negatief gebeuren terecht komen en ook niet in een strip club. Uiteindelijk met duidelijke afspraken in september 2014 begonnen op donderdagavond 21:00 uur Europese tijd in The Quest Qlub. Geen dag spijt van gehad, het was even aftasten maar het ging feitelijk helemaal vanzelf. De mensen kwamen, bekende en nieuwe mensen. Verzoekjes, heel veel verzoekjes. Ik heb geen playlist nodig want de mensen vragen de hele avond door allerlei heerlijke muziek aan.

Intussen ging ik me dus steeds minder op mijn plek voelen bij De Jukebox en tijdens SR2014 werdt het me helemaal duidelijk. Ik moest stoppen bij de Jukebox. Dat was erg eng, de plek waar ik een 3tal jaar enorm veel plezier had gehad, maar ook minder leuke dingen had meegemaakt de rug toekeren was niet makkelijk. Uiteindelijk op 31 december 2014 was daar de laatste draaiochtend.

The Quest Qlub heb ik ruim 1 jaar mogen draaien echter hebben de eigenaars door drukte in RL moeten beslissen om alleen nog bij gelegenheid open te zijn. Daardoor was ik toch weer ineens zonder draaiplekje. Toen begon het te kriebelen. Een eigen club was daar de logische stap. De plannen begonnen steeds meer te vormen. Het moest wel anders worden dan de meeste clubs zijn maar waar wel gezelligheid voor iedereen bovenaan staat. Gina Riddler en Daan Shuffle hadden ook het idee en voor ik het wist hadden we Club Bash opgericht.

Sinds the Quest Qlub draai ik op de stream van Edwin Hoorenbeek en sinds 2016 draai ik daarnaast ook op een eigen stream (gehuurt bij Den Islay) en kun je inworld sinds januari 2016 op de woensdagmiddag vanaf 13:00 uur lekker in Club Bash binnenvallen, op de donderdagavond mee feesten vanaf 21:00 uur in Club Bash  en/of meeluisteren via mijn webpagina: http://my2life.nl/DJ_Toya.php
Er is een verzoekjesformulier bij geplaatst en verder geen toeters en bellen op deze pagina zodat het voor iedereen eenvoudig te handelen is. Uiteindelijk zal deze pagina net als dit blog samengevoegd gaan worden in een totale website maar dat is allemaal nog toekomst 😉

Ik voel me zeer thuis als eigenaar en DJ van Club Bash en ga daarnaast verder met mijn vleugels uitslaan als gast DJ bij onder andere ~SenZ~ en The Quest Qlub, intussen ook lekker door leren met wat ik allemaal nog meer moet weten over DJ-en zodat ik veel mensen blij te mag maken met muziek en gezelligheid.

DD Streaming: http://maps.secondlife.com/secondlife/Noguri/185/12/122
Club Bash: http://maps.secondlife.com/secondlife/Applewood/189/14/67
~SenZ~: http://maps.secondlife.com/secondlife/SenZ/124/128/22
The Quest Qlub: http://maps.secondlife.com/secondlife/The%20Quest/66/195/21
DJ Toya webpagina: http://my2life.nl/DJ_Toya.php
Facebookhttps://www.facebook.com/toya.bailey.90
Twitter: https://twitter.com/DJToyaSL
DJ Toya FanClub in SecondLife: secondlife:///app/group/945567af-d4e8-9632-873a-6af1abc3df3a/about

Update: 17-11-2016

Gizza Montana en nieuwe schoenen

Shoppen is voor iedereen eigenlijk wel leuk in SecondLife. Alles past vrijwel altijd. Zalig toch. In RL is het een frustratie in de pashokjes, drukte in de winkels, maat te klein of te groot, wachtrijen bij de kassa, zuchtende partner en uiteindelijk jij dus ook gefrustreerd.Ik doe het dus erg graag in SL tot groot ongenoegen van mijn steeds groter groeiende inventory.

Vandaag kwam ik bij Lindy Modern & Retro Shoes (SLURL onderop) terecht en heb ik 4 paar schoenen ingeslagen. Je kan er kiezen tussen een beperkt aantal Mesh schoenen en in grotere oplages prim schoenen. Maar die zijn ook heel erg leuk en mooi. Ik heb op bovenstaande foto Lindy Bally Festival aan. Heerlijk die platte schoenen in SL want high heels zijn wel harstikke mooi maar bij mij, als een van de kleinere avatars in SL, staat het vaak niet zo geweldig.

Bij Gizza ben ik intussen vaste klant. De kleding zit altijd als gegoten, modieus en prijs/kwaliteit meer dan waard. Op de foto heb ik de vandaag uitgebrachte release (nieuw), Gizza Montana, aan. De outfit is afgemaakt met een over de top zonnebril en gave tas. De tas is in twee uitvoeringen meegeleverd. Zonder pose animatie of zoals op de foto, met pose animatie. En de outfit is in 3 kleuren te verkrijgen: blauw, camel en zwart.

Mijn haar is bij Truth gekocht, een van mijn vaste kappers. Daar is veel prim en mesh haar te verkrijgen en komen er regelmatig releases uit. Truth is een van de kappers die met de tijd mee is gegaan. Het kapsel op de foto is: Truth Hair Yelena.

De roze bandana is van Fauxy Walks en te koop via Marketplace. Het fijne is dat deze bandana modify is en een prim gedeelte heeft waardoor je het via edit kan aanpassen aan je eigen maten en dus wensen.

Sieraden zijn prive 😉

Mijn advies is… inloggen en lekker rond gaan neuzen. Je komt ongetwijfeld leuke dingen tegen. En als je twijfeld bij een outfit neem eerst als het er is een demo (uitprobeer versie voor 0-2 L$). Is het er niet dan is de afweging die je moet maken; is het een bekende shop? Prijs? Of aanbeveling van vrienden. Veel kleding is niet meer transfer (uitwisselbaar met anderen) dus maak voor jezelf de juiste beslissing, slaap er nog een nachtje eventueel over want het voordeel van SL is ook dat jouw maat nooit is uitverkocht.

Lindy Modern & Retro Shoes – http://maps.secondlife.com/secondlife/Mieville%20Twain/209/168/22

Gizza Creations – http://maps.secondlife.com/secondlife/GizzA%20Creations/132/113/72

Truth Hair – http://maps.secondlife.com/secondlife/Truth/158/27/34

Fauxy Walks – https://marketplace.secondlife.com/p/Bandana-Rama-Headband-Scarf-PINK-Boxed/941909