Linden Lab, Uitleg

Binnenkort: Email notificatie voor inloggen op een Nieuwe Computer

Het volgende bericht is zojuist uitgezet door Linden Lab.

We gaan een aanvulling toevoegen om je account veilig te houden. Als we merken dat je viewer wordt gebruikt op een nieuw apparaat sturen we je een email en dat ziet er zo uit:

SUBJECT: Important: [FIRSTNAME LASTNAME] used from a new machine to access Second Life.

Your Second Life account has been accessed from a new machine. If you recently logged in to Second Life from a new device you may ignore this mail.

Account: [FIRSTNAME LASTNAME]
Time: [TIME IN SLT, example 2022-02-11 09:09.00 SLT]
Originating IP Address: [IP ADDRESS OF NEW COMPUTER]

If this was you, you don’t need to do anything. If not, we will help you secure your account: What To Do If Your Account Has Been Compromised (dit is een direkte link naar de support op de website van LL in het engels)

We zijn blij je deze nieuwe standaard aan te kunnen bieden om op die manier je account beter te beveiligen. Vergeet niet je email adres te verifiëren om deze notificaties te ontvangen. (Ik heb ook hier een artikel over vertaald welke ik hierbij zal plakken: Second Life Email Verificatie).

Onlangs hebben we ook de Multi-Factor Authenticatie geintroduceerd, dit is een andere level van account beveiliging. (De vertaling van dat artikel over MFA gaat hieronder verder.)

Bron: Blog Linden Lab

~~~~~~~~~~~~~~

Introductie van Multi-Factor Authentificatie van je Second Life Account (22 september 2021)

Vandaag introduceren we een nieuwe aanvulling om je account te beschermen.

Multi-Factor Authenticatie (MFA) is nu beschikbaar voor alle Residenten en hun accounts. MFA is een aanvullende stap om je indentiteit te bewijzen voordat je toegang krijgt tot gevoelige informatie of acties op jouw account. Het biedt een extra beveiligingslaag als aanvulling op je gebruikersnaam en wachtwoord. MFA wordt een wereldwijd gebruikt.

Hoe werkt het? Je kan meer leren over MFA, ontdekken wat je moet doen en hoe te activeren in deze link naar het engelse artikel..

Note: MFA is alleen een extra beveiliging als je inlogt op je accounts op Secondlife.com. MFA komt er niet aan te pas als je inlogt in de viewer. Als je MFA activeerd adviseren wij je om regelmatig je wachtwoord te veranderen en steeds heel sterke wachtwoorden te kiezen.

In de toekomst willen we MFA’s bescherming toevoegen aan bepaalde pagina’s op Secondlife.com, SLMarketplace en de viewer. We onderzoeken ook een op e-mail gebaseerde implentatie.

Bron: Blog Linden Lab

~ Liefs,
Toya ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *