Woordenlijst

Verklarende veel gebruikte Second Life Woorden

Dit is iets wat al heel lang op mijn wensenlijstje staat. Een eenvoudige uitleg over bepaalde woorden op alfabet die in SL (veel) gebruikt worden.

A:
Alpha Layer = laag die jou op bepaalde plekken van je avatar doorzichtig maakt waardoor Meshkleding mooier staat
Avatar = jouw poppetje en alle andere poppetjes in Secondlife

B:
Ban =  gesloten deur. Je kan een ban van een land eigenaar krijgen bij misdragingen zoals bijv spammen, bloot zijn waar dat verboden is. Daardoor kun je niet meer op die plaats komen.
Bento =Bento is een nieuwe vorm in animaties met avatars. Er is een skelet animatie ingebouwd waardoor je vingers en je gezicht ‘natuurlijker’ reageert
Bug = eigenlijk luis als je het letterlijk vertaald maar in dit geval betekent het een fout in het programma.

C:
Chat = openbare chat waar iedereen in mee kan lezen die binnen een straal van 48 sqm is

E:
Edit = aanpassen naar jouw wensen of op de juiste plaats zetten.

F:
Folder = een map in je inventory waar bepaalde items in geplaatst zijn.
FL = Friends List = Vriendenlijst. Zo kun je mensen die je leuk en aardig vind vragen of je ze mag toevoegen en dan staan ze in deze lijst en kun je ze altijd terug vinden.

G:
Grid = Raster = een netwerk van heel veel computers die zich gedragen als een virtuele supercomputer met grote rekenkracht (die nodig is om ons in onze wensen te voorzien in SL)

I:
IM = Instant Message = prive gesprek meestal 1 op 1 ook al ben je niet in dezelfde omgeving, maar ook Groeps IM’s vinden plaats en IM’s met meer dan 2 personen.
Inventory = Je plooibare en onmisbare kast in SL. Hier gaan al je verzamelde, gekochte en gekregen items in. Mijn inventory beslaat op dit moment ruim 54.000 Items. Veel roze en kleding :p

L:
Lag = Vertraging. Een veel gebruikt woord als bijvoorbeeld berichten in gesprekken niet snel doorkomen of zelfs helemaal niet. Of als er vertragingen bij iemand zijn met bewegen
Li = Land Impact = Prims = elk object (blokje) dat op een sim wordt gerezzed is 1 prim maar doordat er met mesh zoveel gedetaileerder gewerkt kan worden is de naam Land Impact toegevoegt, niet elk object bestaat tegenwoordig nog uit meer prims.
Linden Lab = het ontwikkellaboratorium/centrum waar onder andere Second Life wordt onderhouden en nieuwe dingen worden toegevoegd.
LM = Landmark = een plek die je leuk vond en opgeslagen hebt of die aangeboden wordt door iemand van een shop, club of woonplek.
L$ = Linden Dollars = Virtueel Secondlife geld. Dit kun je inworld verdienen met baantjes of dmv zelf euro’s omwisselen naar L$ zodat je dingen kunt kopen. Hier zijn verschillende bedrijven Inworld voor. DXexchange is zo een bedrijf bijvoorbeeld en ook Nederlands.
Lost and Found folder = een map in je inventory waar al de spullen die je ergens hebt achtergelaten en terug gestuurd krijgt kunt terug vinden

M:
Mesh = nieuwe manier van kleding, huizen enz maken in Secondlife.
Mute = Iemand blokkeren waardoor je geen berichten en gesprekken meer van die persoon ontvangt. Ook niet in de chat als deze persoon naast je staat. Dit kan ook met objecten die teveel aanwezig zijn met geluid of chat.

N:
NooB = NewBee =  nieuw in SL
Notecard = een notitieblad in SL waar jijzelf dingen op schrijft of anderen iets op schrijven en aan jou sturen. Deze Notecards kun je ook terugvinden in het mapje (folder) Notecards in je Inventory.

O:
Object = een ding, blokje, doos

P:
Prim = 1 object. Elke sim heeft een maximaal te gebruiken objecten. Vol is vol. Dit is zo bepaald door LL. Heel belangrijk om te weten. Net zoiets als maximaal te gebruiken geheugen op een computer.

R:
Received Items = ontvangen items folder in je Inventory
Recent Items = optie in je inventory om snel pas ontvangen spullen, notecards, landmarken te zien
Rezzen = Laden van de omgeving, objecten of avatars
Rolling Restarts = Updates over alle computers (de hele Grid) van LL dus voor alle gebruikers in SL.

S:
Sandbox
= plek waar je kan bouwen en rezzen zonder blokkades. Al je spullen die je achterlaat komen daarvandaan automatisch binnen een bepaalde tijd terug in je Lost and Found folder in je inventory
SL
= Secondlife = Tweede Leven
SL Time = Secondlife Tijd is gelijk aan Pacific Standard Time plus 1 uur, ofwel UTC minus 7 uur. Dit betekent dat wij in Nederland  9 uur verschillen met SecondLife Time. De zomer wordt netjes in de tijdbalk aangegeven met PDT (Pacific Daylight Time).  (Dank voor de vermelding Rippie Clip)
Server Side Appearance = SSA = hiermee wordt bedoelt dat achter de schermen, heel snel zonder dat wij er iets van zien of merken, alle pixels in elkaar worden gezet zonder te vervagen.
SIM = een vast bepaald groot stuk land in Secondlife
Skin = je huid
SLMarketplace = Marktplaats van Secondlife. Hier kun je zonder online te zijn in SL dingen kopen die in je Received Items folder terecht komen
SQM = een andere verwoording voor hectare in Secondlife en wordt alleen gebruikt met land en afstanden.

T:
TP = Teleport = verplaatsen van de ene plek naar de andere plek
Tier = het bedrag dat je aan een landeigenaar (particulier of LindenLabs) betaalt voor het huren van jouw land op een Sim. (Dank voor de vermelding Rippie Clip)

W:
Worn = optie te vinden in je inventory waardoor je snel kan zien wat je allemaal aan hebt

Deze lijst zal ik regelmatig aanvullen. Mis je iets geef het gerust door ik plaats het erbij.

Liefs,
Toya

1 thought on “Verklarende veel gebruikte Second Life Woorden

  1. Hoi Toya,

    ik ben een poos niet op sl geweest en in die tussentijd heeft sl marketplace verandert voor verkopers, je hebt kan de magicbox niet meer gebruiken, nu wil ik graag mijn shop omzetten naar de huidige manier maar op de één of andere manier lukt dat niet, als ik merchant outbox klik, dan krijg ik een optie : create a marketplace store, maar als ik dat dan wil doen komik op mijn eigen store en kan of weet niet hoe ik die dan kan aanpassen, ik kan niets in de drag here your items folder gooien. het liefst zou ik de de store gewoon deleten en helemaal opnieuw beginnen maar ik weet niet hoe. zou jij me misschien willen helpen om mijn winkel opnieuw draaiende te krijgen of om een nieuwe store op te zetten?
    Ik zou je heel dankbaar zijn

    groetjes

    Lady

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *