Tips

Omkleden in SL

Een klein belangrijk ietsje in SecondLife is het omkleden. Zeker als je nog maar pas in SL bent en nog geen huis of plek hebt waar je dit in alle rust kan doen zonder ineens bloot te staan en een ban of reprimande te krijgen.

Zorg er altijd voor dat je een onderbroek of slipje draagt. Tegenwoordig kun je meer layers(lagen) over elkaar dragen waardoor je als vrouw altijd een bh kan dragen. Hiermee voorkom je dus dat je bloot staat als je kleding wisselt. Om meerdere layers te dragen kies je met je rechtermuisknop in het menu dat verschijnt op add en dan doet die extra laag zich over de al dragende laag heen plaatsen.

In Secondlife heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om een MESH avatar te hebben. Dit is erg mooi en je hebt dan in een HUD ( een schermpje die in je scherm komt als je die ADD doet en waarin allerlei opties te vinden zijn) de mogelijkheid om altijd ondergoed te dragen. Zeker doen dan sta je nooit bloot.

Met gewone layer kleding kun je wear (dragen) doen en ook al heb je kleding aan dat maakt niets uit het wisselt zichzelf.
Mesh kleding werkt iets anders. Daar heb je een Alpha Layer (basis laag die je gedeeltelijk doorzichtig maakt) die je moet adden(dragen/toevoegen) en dan een Object (mesh) die je ook moet adden. Maar heb je een MESH avatar dan hoef je die alpha layer juist weer niet te dragen omdat je dmv een HUD bepaalde delen van je lichaam onzichtbaar kan maken of het gebeurt soms zelfs al automatisch.
Fitted Mesh ( Mesh kleding dat gelijk past) is weer iets anders. Dat kan meestal zonder de HUD of Alpha layer gedragen worden. Nadeel is wel dat het niet altijd even mooi is.
Schoenen en laarzen hebben altijd een Basis, Alpha layer en dan de objecten die je alle 3 moet dragen! Anders ziet het er gewoon niet uit 😉
Maar als je een Mesh avatar hebt hoef je de alpha layer niet aan.

Liefs,
Toya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *