DJ zijn in SL

DJ-en

Tja daar sta je dan, begin van de donderdagavondshift en van alles dat een beetje tegenzit.
Secondlife.. je kan er niet mee leven maar ook niet zonder.
Als ik een gesture (animatie of geluid dmv een /korte tekst of bijv een voor geprogrameerde f1 toets) doe is de kans erg groot dat ik crash (uitgelogt wordt door LL vanwege een foutje/error). Een keertje is niet erg maar meerdere malen dan ga je wel balen. Op belangrijke momenten komt dat altijd ongelegen. Maar als het zelfs gebeurt als je een smilie wil typen dan is het helemaal erg triest want welke toetsen zijn dan nog veilig?
Uiteindelijk hebben we na ongeveer 4 crashes de avond doorstaan en kon ik de avond weer afsluiten met mijn 2 vaste nummers.

dj1

Ik doe nu bijna 2 jaar DJ-en en dat is echt harstikke leuk. Met mensen muziek delen is geweldig. Ook leer je meerdere onbekende bands en muziek kennen die je nooit had verwacht. Daarom wil ik er ook mee door gaan, mijn best blijven doen om de avond zo leuk mogelijk te maken en om de mensen blij te laten gaan slapen hoe rot hun dag ook was.
Omdat ik op donderdagen draai is de donderdag voortaan Roze Donderdag (mijn favoriete kleur) en is het ook een sport om steeds weer iets anders met roze kleding te doen. Het kan een detail zijn of helemaal alles roze. Het gaat om de lol en de mensen doen net zo hard mee. Zowel mannen als vrouwen.
Representatief zijn vind ik heel belangrijk. Zo kan het dus echt zijn dat ik 3 uur bezig ben om die ene outfit bij elkaar te vinden waar ik tevreden mee ben voor die dag.

Onder het draaien krijg ik allerlei tips toegespeelt door vooral Virus Melody (eigenaar van www.de-jukebox.nlΒ en ClubNL) en het duizelt soms wel maar de uitdaging wordt steeds groter. Alles op tijd inzetten en leren wanneer je nu moet stoppen met praten en wanneer je moet beginnen. Waar gebruik je een filler (muziekje op de achtergrond tijdens het praten om extra achtergrond geluiden te verbloemen) en waar niet.

Over een een kleine 4 maanden wil ik graag het geleerde onder de knie hebben want dan komt Serious Request in SL er aan en daar mag ik ook aan meewerken. Een eindeloze week die lang lijkt te zijn maar voorbij vliegt. 24/6 muziek, life dj’s en hosten. Gezellig samen zijn, veilingen met items door verschillende designers geschonken, gezellige gekkigheid maar allemaal tot 1 doel. Geld inzamelen voor Serious Request.
Te zijnertijd zal ik hier nog veel meer over gaan vertellen πŸ˜‰

Liefs,
Toya

 

4 thoughts on “DJ-en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *