Belevenissen, Tips

Wolkje in Secondlife

 

Het is altijd leuk om online te komen. Je weet nooit hoe het zal zijn. Afgelopen week kreeg ik het voor elkaar om 2 dagen een wolkje te blijven.

Iedereen om mij heen zag mij wel gewoon maar ik zag mezelf niet. Omkleden is dus geen optie want je hebt nooit door of alles wel goed gaat en je niet onverhoeds toch bloot staat in een drukke shop of club. Ik heb dat al vroeg in mijn SL jaren opgelost door voor ik offline ga te zorgen dat ik een outfit aan heb die oke is. Verder kun je ook een basis outfit opslaan zodat je ook weet dat je altijd een leuke matchende outfit ergens hebt opgeborgen voor noodgevallen. Want… stel dat je bloot offline gaat en je wilt weer online komen en je Home is offline?? Dan wordt je dus door LL naar een hulp eiland (openbare sim) gebracht tijdens het inloggen en daar kom je pas achter als je ingelogt bent. Daar sta je dan, bloot tussen allerlei andere avatars. De een heeft er voor zichzelf geen problemen mee de ander wel. Ik ben zo een ander.

Een wolkje in SL is niets meer of minder dan het renderen/rezzen van je avatar in je cache/geheugen. SL heeft daar soms wat problemen mee omdat ze, gelukkig, wekelijks verschillende onderhouds en update acties uitvoeren.
Helaas was ik daar dus afgelopen week de dupe van. Zo gebeurde het bijvoorbeeld dat mijn Linden dollars op -1 kwamen te staan na een betaling waardoor ik dus nergens meer kon betalen. Dat is vaak op te lossen door te klikken op je L$ icoontje rechtsboven in beeld of om iemand te vragen om je tijdelijk 1 L$ te lenen (Dank ditmaal aan Stellie Hazelnut en Petra Oximoxi) of om geduldig te wachten tot alles weer opgelost is. Maar ja je tijd in SL is ook beperkt (meestal) dus geduld is dan niet aanwezig.

Het wolkjes probleem daar baalde ik van en ik kon het met CTR ALT R (Rebake avatar), diverse relogs, chache geheugen legen enz. niet oplossen. Uiteindelijk heb ik het in de Firestorm (de viewer versie die ik gebruik)  groep gegooit en na allerlei tips was er een die uiteindelijk hielp. Dit is gelijk de optie die ik eigenlijk gruw omdat je weer helemaal NooB wordt en als je jezelf niet ergens ooit hebt opgeslagen kun je je lol op, namelijk bij preferences/avatar health —> Reset Default Female Avatar.
De grote hoeveelheid spullen die je na zo een OpnieuwJezelfMaakActie weer terug moet vinden en plaatsen zullen je ook verbazen, hoewel dat na verloop van jaren steeds makkelijker gaat gelukkig.
Wat ook (niet) leuk is dat als je jezelf niet hebt opgeslagen dat je dan jezelf dus ook weer helemaal opnieuw moet vormen, hoewel vele mensen een shape en skin tegelijk kopen waardoor dat probleem al snel opgelost is (ik heb alleen een skin gekocht, mijn shape is eigen ontwerp met behulp van de schuifjes in edit avatar en nadien meermaals opgeslagen in mijn inventory en in een prim ergens in mijn huis), en daarnaast raak je gewoon heel simpel de weg kwijt in je inventory tussen de vele items en mapjes die je daar in verloop van tijd hebt verzameld en jaaaaa daar ga je nog minder blij van worden.

Updates, onderhoud en onverwachte problemen horen bij internet en technieken en dus ook zeker bij SL. Je komt er echt niet onderuit tenzij je geen enkele stap op internet maakt.
Vroeger (ahum zegt deze 6 jaar jonge avatar) was het op woensdag altijd raak. Tussen 15.00 en 16.00 uur restarts en updates en eenmaal in de 4-6 weken was het vanaf 15.00 uur tot ongeveer 22.00 uur groot onderhoudt. Die korte onderhouds beurten liepen nog wel eens uit in grote onderhouds beurten omdat er in de techniek nu eenmaal nooit iets stabiel of zeker is. We zaten dan met zijn allen de hele middag en avond op een toenmalige SLwebsite in een chatroom met elkaar te kletsen, deden ondertussen het huishouden en wachtte als echte verslaafden tot we eindelijk weer in SL mochten om dan 30 minuten na het inloggen weer off te gaan. Je wilde gewoon even inworld voor je dagelijkse adrenalineshot met het excuus even te willen kijken of alles er nog was zoals je het achter had gelaten.

Ik ben in iedergeval weer blij eruit te zien zoals ik dat wil.

Liefs,
Toya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *