Belevenissen, DJ zijn in SL

Serious 2th Life 2016

Sinds een aantal jaar wordt er in Second Life door een groep mensen meegedaan met 3FM Serious Request. In RL staat er 1 maal per jaar een glazen huis ergens in Nederland en in Second Life wordt daar dus ook aan mee gedaan.
Er is een Glazenhuis er zijn optredens, sponsors, DJ’s, Hosten, Veilingen, ludieke acties etc een week lang. 24/7, dus zonder onderbrekingen, staat een heel team klaar om het samen met de bezoekers tot een succes te brengen.

Begin 2016 is besloten door de organisatie in Second Life dat er verandering moest komen. Het was moeilijk want je weet dat er mensen overal ter wereld zijn die een stukje extra hulp kunnen gebruiken, toch is de knoop door gehakt en werd er besloten om elk jaar een ander doel in Nederland te kiezen. Een doel dat uiteindelijk ook wereldwijd voor hulp kan zorgen.  Zo zou bijna iedereen tevreden kunnen zijn.
Er werd besloten dat het eerste doel het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds – voor onderzoek naar kanker, medicatie, verzorging en hopelijk genezing ooit) zou worden.
Het tijdstip (december) was ook niet altijd gunstig dus werd besloten het event naar November te verleggen.

Er werd kritisch naar gekeken, mensen waren het er wel over eens maar wisten niet goed wat ze ervan moesten verwachten. En er was vaak een stilte, geen nieuws of bericht, waardoor het nog niet ging leven onder de mensen.
In de aanloop naar het evenement gebeurde er echter wel veel, maar meer op de achtergrond. Scripters waren bezig met nieuwe systemen, artiesten, DJ´s, Hosten, Sponsors werden allemaal benaderd. Dit gaat niet altijd vlekkeloos. De scripters moesten testen, dingen die niet altijd goed werkten tijdens de test momenten. Er werd een nieuwe website gemaakt, ook daar gingen een paar keer dingen mis.

Maar uiteindelijk komt altijd alles goed. De datum werd gelanceerd, 26 november 2016, en langzaam werd er meer en meer bekend. De sponsor items werden geplaatst, sneak previews van de sim gepost, vergaderingen gehouden, geluids testen gedaan door de DJ’s die zeker wilde zijn dat alles goed werkte, de stream getest, ja de spanning kwam weer helemaal terug.

 

Ik zelf ben als DJ erg slecht met techniek, er gaat altijd iets mis en hoe het op te lossen blijft altijd een uitdaging. Daar zat mijn grootste spanning, maar ik had voor deze actie wel een mooi nummer gevonden en voor mij was dit nummer het helemaal. Al een paar keertjes geïntroduceerd tijdens mijn shifts in Club Bash maar met SSL (Serious 2th Life) wilde ik hem zeker een paar keer gaan draaien. Dat werd uiteindelijk ook gisteravond een verrassing voor mij.

26 november 2016 was het dan zover. Wat niemand wist was dat deze week een emotionele reis voor bijna iedereen zou gaan worden. 3FM SR was altijd al emotioneel maar deze nieuwe reis zou de boeken in gaan als een om nooit meer te vergeten.

De opening was geweldig en ik was enorm vereerd dat ik samen met Edwin en Quistis de opening mocht doen. Er kwamen in die week erg veel mensen, bekende en nieuwe gezichten, ik heb de meest absurde tot super mooie nummers voorbij horen komen. DJ’s die belaagt werden met K3 en carnavals nummers. Elke dag was er wel een leuke actie die iedereen wel kon mee doen zoals bijvoorbeeld een pyjama dag of een hoedjes dag.

De Opening van Serious 2th Life 2016

Deze week staat garant voor weinig slaap, pc aan zodra je wakker bent en uit als je echt niet meer kan. RL weet dat je deze week niet goed aanspreekbaar bent, dat je focus ergens anders ligt, waar je je hart en ziel in stopt zodat je uiteindelijk met trots en schor van emoties kan zeggen… ‘Ik mocht dit meemaken, onderdeel zijn van, we hebben het gedaan, met elkaar’, om vervolgens een paar dagen in dat emotionele gat te blijven en langzaam weer terug te komen op aarde.

Deze emotionele reis begon voor mij op het moment dat ik hoorde welk doel er was gekozen. Mijn eigen moeder heeft sinds ruim 2 jaar terug de diagnose Kanker en er is geen genezing mogelijk. Hoelang we hebben weten we niet, dat weet je nooit, maar ja je leeft er wel mee. Elke dag ga je naar bed met de gedachte heb ik morgen nog een moeder, elke dag wordt je wakker met de gedachte dat de telefoon niet is gegaan en dat je weer een dag erbij hebt gekregen. Kanker doet dat met een mens en dat bleek tijdens deze week nog eens extra.
Veel mensen kwamen die week in mijn IM en vertelde hun verhaal. In een privé gesprek vertelde ik dat het ongelooflijk is dat je weet dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt maar dat je hier op ons SL plein weet dat er 2 op de 3 mensen zijn die er mee te maken hebben, hetzij zelf of als ’toeschouwer’ omdat je partner, kind, ouder, broer/zus, andere familie en/of vrienden ermee te maken hebben. En dan weten dat er mensen dus bij zijn die het niet durven/willen vertellen. Dat had een gevolg die ik nooit had zien aankomen en de week was definitief omgezet in een waardevolle, emotionele rollercoaster waar ik de regie voor mijzelf niet meer in had.

 

Uiteindelijk is deze week afgesloten en het gedoneerde bedrag was enorm hoog, we schrokken er allemaal van en het geeft ook aan hoe ontzettend het leeft, hoe mensen dagelijks met o.a. deze ziekte te maken hebben en we allemaal weten dat we hopen op ooit een totale genezing van kanker. Dat we kunnen zeggen dat was een ziekte van toen maar we hebben hem overwonnen.

Het totaal gedoneerde bedrag!

Intussen is het geld overgemaakt naar het KWF en is er een mooie bedankbrief van het KWF terug gekomen. Gisteravond 18 februari 2017 is de laatste avond voor SSL editie 2016 afgesloten met de Top 25 meest aangevraagde nummers en met gepaste trots mag ik zeggen dat mijn gekozen nummer de nummer 1 was die aangevraagd was.
Namelijk 31 keer en heeft L$ 8085 opgebracht.
Aan SSL 2017 wordt alweer gewerkt, de eerste evaluatie vergaderingen zijn al geweest, de eerste uitdaging is gisteravond ook alweer vastgelegd en gaat ook al de boeken in vanwege het donatiebedrag. Maar daar hoor je later meer over via de site van SSL waar je uiteraard van alles terug kunt lezen en horen.

Ik hoop met de volgende editie weer mee te mogen doen, hoop iedereen in gezondheid terug te mogen zien en sluit af met mijn Anthem van SSL editie 2016.

Scars to your Beautifull, Let me be your Mirror, Oh YOU are Beautifull, You should know you are Beautifull Just the way you are, You don’t have to Change a Thing,
The world could change it’s Heart, We are Stars and we are Beautifull, Smile, just Smile…..

Liefs,
Toya

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *