Bento

 

Nadat ik me jarenlang vast gehouden had aan mijn uiterlijk werd het toch echt tijd om mee te gaan met de tijd. Een avi van 2007 is beetje out of date als zelfs LindenLabs aan Newbies een prachtige basis avatar geeft. Veel kleding werd ook al gemaakt voor de mesh bodies.
Ik had al veel gehoord en een mesh body was dus echt de nieuwe stap voor mij. Na veel luisteren en lezen over Slink, Belleza, Hourglas, The Mesh project (TMP) en Maitreya,  heb ik van Maitreya de body Lara aangeschaft. De doorslag voor Maitreya was dat je heel belangrijk van alles kon aanpassen en de HUD van Maitreya Lara veelzijdig is. Dat wende al heel snel en ja dan wil je niet anders, zoveel mooier en geen gekke hoeken meer. Kleding dat super om je avi heen zit  Dat was echt een groot verschil. Ik had dat al met de handen en voeten van Slink ervaren dus deze stap was een logisch gevolg. Hallo 2015!

 

 

Ik heb afgelopen jaar dan uiteindelijk ook de stap naar een mesh hoofd gemaakt. Na veel demo’s werd dat Catwa Jessica. Wat mooi zeg, alleen je kon niet heel veel aanpassen dat was wel weer een min punt. Toch was ik erg tevreden. De gezichts animaties bij het hoofd zijn erg leuk maar je kan die ook nog eens met een ruim 500 animaties add-on uitbreiden. Daar hangt dan wel weer een behoorlijk prijskaartje aan maar als je meer animaties wilt betekent dat dus nog een keer die knip openen. Bij het nieuwe mesh hoofd moest nu wel een totale nieuwe skin omdat mijn oude skin niet matchte met mijn hoofd en er geen applyers voor het hoofd te koop waren van mijn oude skin en daar ga je je erg aan ergeren. Dus een totale nieuwe skin bij de Skinnery ook nog gehaald. En als klap op de vuurpijl ook nog Mesh oren.
Bij een Mesh hoofd hoort uiteraard ook andere make up omdat de make up voor een standaard avi hoofd uit layers bestaat, dus was het veel struinen naar wenkbrauwen, ogenschaduw, lippenstift en nagellak. Lange leve Secondlife Marketplace. Met de juiste applyers kom je een heel eind. Wel opletten dat je voor het juiste Mesh hoofd koopt anders heb je toch een probleempje, kwam ik dus achter. Hallo 2016!

Maar intussen deed Bento ook zijn intrede, de Secondlife viewer en later in 2016 ook Firestorm viewer werden Bento ready gemaakt.
Bento is mesh maar dan gemaakt alsof je botten hebt. Een Bento lichaam is er op dit moment nog niet beschikbaar maar dat zal niet zo heel lang meer gaan duren.
Bento hoofd en handen zijn er echter wel en nadat ik een filmpje en blog gelezen had van Strawberry Singh was ik om. Ik heb Catwa Catya gehaald en bij Vista Animations heb ik de handen gekocht. Beide wederom niet goedkoop en de animatie hud van Catwa Jessica kon niet bij Catya dus daar ging de knip weer leeg. Maar wie mooi wilt zijn ….

Je kan een Bento hoofd gelukkig weer veel meer aanpassen dan bij de Statische Mesh hoofden waardoor je het weer veel meer eigen kan maken. Ik vind de ogen mooi maar die hebben als minpunt dat je ze juist weer niet goed kan aanpassen waardoor iedereen wel een beetje dezelfde ogen heeft, hopelijk komt dat in de toekomst met updates wel. Er zijn verschillende Bento hoofdjes al te koop voor mannen en vrouwen van Catwa maar ook Lelutka, Genesis Lab en zo nog een heel rijtje ==> Bento Mesh hoofdjes .
Het vormen van je gezicht is even een secuur werkje en ik ben er ook nog niet helemaal mee klaar maar het resultaat is al goed vind ik zelf dan 😉
Gelukkig kun je de make up wel gewoon blijven gebruiken voor je Bento hoofd, tenminste, als je niet van merk veranderd bent.

Bento vraagt ook om andere dans en beweeg animaties dus daarnaast heb ik een nieuwe AO aangeschaft zodat alles goed bleef samenwerken. Ja geen half werk dus. De AO is ook van Vista Animaties. Zeker een enorme aanrader. Hallo 2017!

Het wachten is dus nu op de Maitreya Bento Body zodat ik helemaal up to date ben en dan gaan we verder met de outfits zoeken die Bento ready zijn. Mijn sieraden heb ik al aangepast want ook die moesten Bento ready zijn omdat ze nu mee moeten gaan in de spontaan bewegende vingers, lippen, wenkbrauwen en ogen. Ik ben er erg blij mee, mijn knip wat minder maar Second Life is in een enorme beweging en ik geniet daar erg van nadat het zo lang leek alsof er niets gebeurde meer in de ontwikkelingen van Second Life.

Liefs,
Toya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *