Het begin

Toya

Een Nederlandstalig Second Life blog voor al die Nederlandse inwoners van Second Life, beginnend of al wat langer aanwezig.
Sinds eind 2017 ben ik blogger voor verschillende creators maar vooral omdat ik het leuk vind om bepaalde dingen te laten zien en te vertellen. Daaruit is dit blog ontstaan.
Intussen is het bloggen voor creators in het engels overgegaan op een ander blog waar je dus meer terug kan vinden over hun releases, events en andere dingen die ik mooi vind: Fashion, Deco & More with Toya (my2ndlifestyle.com) 

Wie ben ik in Second Life??
Ik ben Toya en 8 maart 2007 geboren in Second Life (aangemeld bij Linden Labs (LL)) echter sinds juni 2007 pas echt actief in Second Life en nooit meer weggegaan.

Ik kwam op start eiland waar iedereen na aanmelden begint en moest allerlei dingen doen zoals lopen, springen, vliegen, autorijden enz. Ik snapte er niks van. Er was een engel en daar vroeg ik dingen aan maar ik had niet door dat het in het engels moest en ik kreeg geen antwoord.
Dat was mijn eerste kennismaking met SL en ik logte ook weer uit voor een paar maanden want dit vond ik wel erg stom.
Uiteindelijk dacht ik na een poosje van laat ik nog eens gaan kijken en zien wat het is dat Second Life. Ik nam nu meer de tijd en kwam uiteindelijk op een plek terecht waar ik vervolgens bijna 2 jaar heb door gebracht. Ik leerde daar langzaam hoe Second Life was en kon zijn. Leerde ook meer van mezelf kennen omdat je gevoel er in zit.

Ik heb diverse dingen in Second Life ondernomen, ben gastvrouw/host geweest,  hosten doe ik overigens nog steeds, daarnaast heb ik kleding, gestures  en tattoos gemaakt.
Het exploren (ontdekken) in Second Life is ook enorm leuk om te doen. Zoveel prachtige plekken zijn er te vinden. Natuur, Fantasy, gedeeltelijke steden zoals Parijs en New York, Role Play (RP) sims. Je kan het zo gek niet bedenken het is wel te vinden. En het mooiste is, je hoeft geen uren te reizen. Gewoon een TP (Teleport) en je staat er.

Al snel wilde ik wel een eigen plekje in Second Life om mijn thuis inworld te noemen en kocht ik mijn eerste stukje land, 512 sqm (Meters).
Van een 512sqm landje ben ik langzaam groter gaan wonen want kwam toch altijd prims tekort en woon nu op een Full Sim.

Familie en vrienden, maken mijn SL te samen met mijn schoenen, haren, kleding (veel kleding, owww nog veel meer dan veel hahaha), dansjes en nog vele andere zaken in mijn uitpuilende inventory (kast). Ik vind shoppen, bloggen, poses maken, (ver)bouwen, decoreren/inrichten en foto’s maken erg leuk. Er is zo ontzettend veel te doen en te leren. Vervelen staat zeker niet op mijn lijstje.

Ik ben bijna altijd wel in voor een praatje, hulp, lach en een traan. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Embrace DanceClub en daar DJ ik zelf op donderdag avond van 21:00 uur tot ongeveer 24:00 uur.
Af en toe doe ik ook invallen als DJ in Embrace, ben ik gast DJ op feestjes en partijtjes, mag ik me vaste DJ noemen bij twee Second Life kunst galeries en ben ik mede organisator voor CharitySL.nl

Bouwen/creëren vind ik dus ook erg leuk om te doen in SL. Je leert verschillende technieken om iets moois te maken en het leuke is dat je het ook elke dag kan veranderen of aanpassen. Door je skills (vaardigheden) met anderen te delen maak je het ook nog eens leuk voor anderen die de technieken (nog) niet helemaal onder de knie hebben en/of leer je juist zelf weer meer bij van anderen.
Breeden (fokken) in SL is ook nog zo een leuk voorbeeld waar ik me aan gewaagt heb. Een hele poos waren het katten maar ooit begon ik met kipjes van Sion, Daarna de konijntjes van Ozimales en als laatste dus de katten van KittyCats. Echt heel erg leuk. Wel kostbaar omdat de diertjes ook virtueel moeten eten maar een uitdaging om de mooiste kipjes/konijntjes en katjes te krijgen. Zo komen de biologielessen nog steeds van pas. Ben er uiteindelijk ook weer mee gestopt want de kipjes gingen dood, de konijntjes ook of werden ziek en de katten werden ook ziek, conclusie.. niets voor mij hahahaha.

Het ergste (lees als erg leuk) is toch wel het shoppen (winkelen) in SL of via SL Marketplace (marktplaats van SL)… als je denkt dat je alles al hebt dan is er altijd wel weer iets nieuws dat nog mooier/beter (de grafische creëer technieken verbeteren ook steeds weer) is en je inventory is heel geduldig en vooral erg uitbouwbaar.  Ja ik ben dus een SL Shopahollic. Maar ik ben gelukkig in goed gezelschap waardoor het minder erg is hahaha.
Voor mijn overtollige en teveel gespeelde Gacha items heb ik op SL marketplace een shop, ~ Must Have ~, neem er eens een kijkje, je weet nooit wat je tegen komt ;).

Dit is mijn SL in een notendop.
Vragen staat vrij. Benader me gerust via een IM (Instant Message/ Prive Bericht) inworld.

Zoals je ziet probeer ik ook zoveel mogelijk woorden die in SL gebruikt worden te verklaren. Je moet tenslotte ergens beginnen.

Liefs,
Toya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *