Linden Lab

Belangrijke veranderingen aan je Second Life account – Introductie van Tilia

Het volgende bericht is zojuist gelanceerd door Linden Labs en ik heb mijn best gedaan het zo goed mogelijk te vertalen.

We maken een aantal heel belangrijke veranderingen aan Second Life die ons zullen helpen om ons te houden aan de U.S. wetten en regelgeving. Om dit te kunnen doen heeft Linden Labs een nieuwe dochtermaatschappij opgericht genaamd; Tilia, om zo bepaalde financiële diensten aan de Second Life Community te kunnen bieden.

Op 1 augustus 2019 zal Tilia bepaalde aspecten van de Second Life service overnemen. Met Tilia kan Linden Lab de Second Life service in de huidige vorm voortzetten door middel van verbeterde wettelijke na te komen protocollen.

Om dit te bereiken zal Tilia de verantwoordelijkheid voor je huidige USD account overnemen, deze zal vanaf dat moment Tilia account zal heten. Vanaf 1 augustus 2019 zal Tilia het hele proces van opnames en betalingen gemaakt vanuit je Tilia account verwerken.

Wat gaat er veranderen.

1 augustus 2019 zal je om verder te kunnen met Second Life de Tilia’s Terms of Service (TOS) en de Privacy Voorwaarden moeten accepteren (note: Deze zijn geheel in het engels).
Er zal automatisch een Tilia account worden aangemaakt en gekoppeld worden aan je Second Life Account. Je hoeft geen aparte gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken om in je Tilia Account te komen.

Om te blijven voldoen aan de wettelijke vereisten, als je je Linden Dollars om wilt wisselen naar Dollars en dus wilt laten uitbetalen in echt geld, hebben we eenmalig persoonlijke informatie van je nodig om je identiteit te verifiëren. Waaronder je naam, adres, geboorte datum en je social security nummer of je burger servicenummer als je geen U.S. inwoner bent. Mogelijk kan er om aanvullende informatie gevraagd worden. Tilia slaat deze informatie veilig op zodat je het maar eenmalig hoeft te verstrekken.

Bovendien zullen gebruikers jonger dan 18 jaar vanaf 1 augustus 2019 niet meer in staat zijn hun linden dollars om te zetten naar echte dollars en euro’s tot ze 18 jaar zijn.

Zoals altijd zal Second Life voor een ieder vrij zijn om te gebruiken en je plezier te behouden. Echter op het moment dat je geactiveerde Tilia account 12 maanden niet gebruikt is zullen we maandelijks een bedrag afschrijven welke toegestaan is door de wet. Als je vragen hebt over de inhouding van het bedrag vanwege je inactieve Tilia account, lees dan de Terms of Service (ToS). (note: Deze zijn geheel in het engels).

Waarom moet ik persoonlijke informatie overhandigen aan Tilia en wat doet Tilia ermee?

Als geregistreerde zakelijke geld service bedrijven zijn Linden Lab’s en Tilia verplicht zich te houden aan de U.S. wetten en Regelgeving. Als onderdeel van ons voortdurende risicobeheerproces moeten we de informatie van onze klanten (die we financieel gerelateerde services aanbieden) verkrijgen, verifiëren en opslaan. We nemen uiteraard je privacy en de beveiliging serieus. Je persoonlijke informatie zal continu beveiligt zijn en alleen gebruikt worden voor de doeleinden zoals beschreven in Linden Lab’s en Tilia’s Privacy ’s Voorwaarden. Bekijk ook de Tilia FAQ voor meer informatie over deze informatie vraag en de opslag van je gegevens. (note: Deze zijn geheel in het engels)

Waar kan ik meer inormatie vinden over deze veranderingen?

We begrijpen dat er mogelijk vragen zullen zijn of zorgen over deze nieuwe procedures. Deze veranderingen zijn noodzakelijk voor Linden Lab om Second Life services te kunnen blijven aanbieden zonder aantasting van de Second Life economie. We genieten en respecteren van de ontelbare bijdrages van alle Second Life Residenten aan deze Virtuele Wereld. Deze veranderingen maken het ons mogelijk om een sterke virtuele economie te behouden voor de komende jaren. Voor meer informatie en uitleg over deze veranderingen en hoe het van invloed zou kunnen zijn voor u lees de Tilia FAQ. (note: Deze is geheel in het engels)

Het originele engelse bericht met linken kun je hier vinden: Officieel Linden Lab Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *